PUBMET2024

Deseta međunarodna konferencija o znanstvenoj komunikaciji u kontekstu otvorene znanosti PUBMET2024 održat će se od 10. do 13. rujna 2024. godine na Sveučilištu u Zadru i online.

PUBMET2023 konferenciju možete pratiti i na društvenim mrežama: Facebook i Twitter

 


PUBMET2023

Deseta međunarodna konferencija o znanstvenoj komunikaciji u kontekstu otvorene znanosti PUBMET2023 održat će se od 13. do 15. rujna 2023. godine na Sveučilištu u Zadru i online. Organizatori konferencije su Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, Medicinski fakultet, Filozofski fakultet i Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska udruga za znanstvenu komunikaciju - ZNAK, Institut Ruđer Bošković, i Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci. Nakon devet uspješnih konferencija, ovogodišnja slavljenička konferencija osigurat će mjesto za dijalog i predstavljanje najboljih praksi  stručnjaka u području znanstvene komunikacije, istraživača, informacijskih stručnjaka i knjižničara, urednika, izdavača, edukatora, kreatora politika, komunikologa i novinara u dinamičnom području otvorene znanosti.

PUBMET2023 konferenciju možete pratiti i na društvenim mrežama: Facebook i Twitter

 


PUBMET2022

Deveta međunarodna konferencija o znanstvenoj komunikaciji u kontekstu otvorene znanosti PUBMET2022 održana je od 14. do 16. rujna 2022. na Sveučilištu u Zadru. Organizatori konferencije su Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, Hrvatska udruga za znanstvenu komunikaciju - ZNAK, Institut Ruđer Bošković, Sveučilište u Zagrebu i Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, OpenAIRE, EASE, OPERAS, NI4OS Europe i SPARC Europe. Više informacija o konferenciji možete pronaći na: https://pubmet2022.unizd.hr/Prijava radova za konferenciju bila je otvorena do 15. svibnja, a autori najbolje ocijenjenih sažetaka imat će priliku objaviti cjeloviti rad u tematskom broju časopisa Publications. Prijave za sudjelovanje su otvorene, a ranu prijavu po povoljnijoj cijeni moguće je napraviti do 30. lipnja 2022.

PUBMET2022 konferenciju možete pratiti i na društvenim mrežama: Facebook i Twitter

 


PUBMET2021

Osma međunarodna konferencija o znanstvenoj komunikaciji u kontekstu otvorene znanosti PUBMET2021 nastavila je niz vrlo uspješnih konferencija o znanstvenoj komunikaciji koje organiziraju Sveučilište u Zadru, Hrvatska udruga za znanstvenu komunikaciju - ZNAK, Sveučilište u Zagrebu i Institut Ruđer Bošković. Konferencija je održana od 15. do 17. rujna 2021. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, OpenAIRE, European Association of Science Editors (EASE) i SPARC Europe. Program konferencije PUBMET2021 dostupan je na sljedećoj poveznici: https://pubmet2021.unizd.hr/programme. Zbog aktualne Covid-19 pandemije konferencija je održana online i zahvaljujući sponzorima bila je besplatna za sve sudionike. 


PUBMET2020

Konferencija PUBMET2020 - The 7th Conference on Scholarly Communication and Publishing in the Context of Open Science održana je od 16. do 18. rujna 2020. iznimno radi COVID-19 pandemije putem Zoom aplikacije. Više o programu i sadržaju konferencije možete pronaći na sljedećoj poveznici:

http://pubmet.unizd.hr/pubmet2020/programme/