HR EASE – ZNAK sesija (2022)

Objavljeno: Subota, 11 Lipanj 2022

Hrvatski ogranak Europskog udruženja znanstvenih urednika (HR EASE) u suradnji s Hrvatskom udrugom za znanstvenu komunikaciju (ZNAK) organizira sesiju povodom 16. EASE konferencije: The manuscript journey: the editors’ perspective (24. do 26. lipnja Valencija i online), na temu korištenja društvenih mreža za promociju hrvatskih znanstvenih urednika, časopisa i znanstvenika.

Sesija će se održati 6. srpnja od 15.00 do 17.30 h.

Program:

15.00-15.45 Dalibor Jakus (PR/ZNAK): Izazovi online znanstvene komunikacije
15.45-16.00 Danijel Namjesnik (Sveučilište u Zagrebu/Croatica Chemica Acta/ZNAK): Rezultati ankete o korištenju društvenih mreža i platformi za promociju hrvatskih znanstvenih i znanstveno-stručnih časopisa i urednika
16.00-17.00 Panel rasprava s urednicima i znanstvenicima o korištenju društvenih mreža i platformi za promociju rada znanstvenoga rada i znanstvenih i znanstveno-stručnih časopisa u Republici Hrvatskoj  
17.00-17.30 Pitanja i odgovori te zaključna rasprava

Moderator:

Drahomira Cupar (Sveučilište u Zadru/Libellarium/EASE/ZNAK)

Izazovi online znanstvene komunikacije

Predavanje će dati pregled izazova online znanstvene komunikacije te potencijala digitalnih medija i platformi za komunikaciju između znanstvenika i ciljane javnosti. Navest će se primjeri najboljih praksi i novi standardi online komunikacije, te propitati njihova transparentnost, autentičnost, dijaloški pristup participaciji i etičnost.

O predavaču:

Dalibor Jakus (rođen 1975. godine u Splitu) diplomirao je na entomologiji na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a zatim je upisao poslijediplomski specijalistički studij Odnosi s javnošću na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Stekao je bogato iskustvo radeći u brojnim marketinškim i PR tvrtkama, a trenutno radi kao samostalni savjetnik za odnose s javnošću na projektima iz područja animacije, filmske industrije, scenske umjetnosti i znanstvene komunikacije. Autor je mnogih eseja i članaka iz područja kulture i odnosa s javnošću, te predavač na teme znanstvene komunikacije i upravljanja kreativnim industrijama.

 

Za prijavu kliknite na POVEZNICU!